zakariaee kermani I, kargar Z, babajamali F, arbabi B. Examining the possible future in the commercialization of the researches of the Master's degree in carpets of Isfahan Art University. JIC 2023; 7 (1) :37-48
URL:
http://jih-tabriziau.ir/article-1-263-fa.html
زکریایی کرمانی ایمان، کارگر زهرا، باباجمالی فرهاد، اربابی بیژن. بررسی آینده محتمل در تجاریسازی پژوهشهای مقطع کارشناسی ارشد فرش دانشگاه هنر اصفهان. هنرهای صناعی اسلامی. 1402; 7 (1) :37-48
URL: http://jih-tabriziau.ir/article-1-263-fa.html
1- دانشیار دانشکده صنایعدستی، دانشگاه هنر اصفهان، اصفهان، ایران ، i.zakariaee@aui.ac.ir
2- مربی پژوهش فرش، دانشکده صنایعدستی، دانشگاه هنر اصفهان، اصفهان، ایران
3- استادیار دانشکده صنایعدستی، دانشگاه هنر اصفهان، اصفهان، ایران
4- استادیار دانشکده هنرهای کاربردی، دانشگاه هنر تهران، تهران، ایران
چکیده: (3679 مشاهده)
دانشگاهها علاوه بر تولید محتوای علمی، ترویج دانش و انتقال آن به دانشجویان و فضای جامعه، رسالت دارند تا بتوانند در جهت اجرایی کردن و بهرهبرداری از همان دانش تولیدشده، نقش بسزایی در حوزه تجاریسازی ایفا کنند. هدف این پژوهش شناسایی و اولویتبندی موانع تجاریسازی در پایاننامههای کارشناسی ارشد فرش دانشگاه هنر اصفهان؛ در راستای پاسخ به این پرسش است که آینده محتمل در جهت تجاریسازی پژوهشهای مقطع کارشناسی ارشد فرش دانشگاه هنر اصفهان چیست و چه تأثیری میتواند بر دانشگاه و آینده صنعت فرش دستباف داشته باشد؟
پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ روش آسیبشناسی از نوع آیندهنگاری است. جامعهی موردمطالعه در این پژوهش، اساتید و اعضای هیئتعلمی دانشگاه هنر اصفهان و 46 پروپوزال ثبتشده بین سالهای 1394 لغایت 1398 است. این پژوهش جزو پژوهشهای ترکیبی و آمیخته است. روش نمونهگیری در مباحث کمی بهصورت تصادفی به کمک جدول کرجسی و مورگان 40 نفر و در مباحث کیفی بهصورت هدفمند موردی نمونه شاخص و برمبنای اشباع نظری 12 نفر از خبرگان آموزش عالی فرش بودهاند. نظرات اساتید در چارچوب نظری و الگوی سهشاخگی بررسی شد و دادههای موردنیاز این پژوهش به کمک ابزار مصاحبه غیرسازمانیافته با اساتید و اعضای هیئتعلمی این دانشگاه جمعآوریشده است.
نتایج این پژوهش منجر به شناسایی 48 عامل مانع در تجاریسازی پژوهشها و انتخاب عامل ساختاری (سازمانی) بهعنوان تأثیرگذارترین عامل مانع در دانشگاه هنر اصفهان شد. در ادامه به کمک علم آیندهپژوهی و ابزار سناریونویسی، سناریویی برای آینده محتمل، در قالب سناریوی بحران ارائه گردید. لذا سناریوی بحران مشخص میکند؛ که ادامه فعالیت با همین متد و روش در دانشگاهها و بازارهای هدف، نهتنها مشکلات را در این عرصه حل نخواهد کرد بلکه وضعیت صنعت فرش دستباف در بازارهای هدف و دانشگاهها روبهزوال خواهد رفت و ضعفها و آسیبهای موجود به حداکثرترین حالت خود خواهند رسید.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مبانی نظری هنر اسلامی دریافت: 1402/2/13 | پذیرش: 1402/4/26 | انتشار: 1402/9/29